logo das workshop 2 medium

HET FIETSATELIER VAN MOLEMBIKE

Elke dinsdag
tussen 18.00u en 21.00 u
(OP RESERVATIE)

Het fietsatelier is een gezellige en participatieve werkplaats, open voor iedereen, en waar iedereen aan zijn eigen fiets sleutelt met als doel de basisprincipes van het fietsmechaniek met zoveel mogelijk mensen te delen.

Onze vrijwilligers zullen je adviseren en helpen met je reparaties. Voor zover mogelijk doen we aan doe-het-zelf (Do-It-Yourself).

WIJ BIEDEN AAN

  • Advies van vrijwilligers
  • Werkstations en gereedschappen
  • Nieuwe fietsonderdelen aan democratische prijs
  • Gebruikte fietsonderdelen aan een vrij prijs: je betaalt wat je kunt, wat je wilt

WE VRAGEN JE

  • Om het charter van het atelier te ondertekenen
  • Een symbolische bijdrage van € 1 om toegang te krijgen tot een werkplek

Doe-het-zelf workshop ? Hoe werkt het?

Onze workshop is geïnspireerd op de filosofie van zelfreparatie en het delen van kennis (Learn To... Do-It-Yourself).

Met andere woorden: in plaats van vis geven we je een hengel. GEEN STRESS! Je wordt begeleid door (meestal) lachende vrijwilligers.

We garanderen de volgende nieuwe onderdelen: remblokjes (geen schijfblokjes), kabels, kettingen, binnenbanden, kleine onderdelen... maar het is aan jou om je eigen banden, cassettes, ketting, etc. mee te nemen. Hydraulische remmen zijn op dit moment niet verkrijgbaar bij ons!

 Bij ons zijn reparaties jouw verantwoordelijkheid! (Als je je fiets laat repareren door een erkende rijwielhandelaar, heb je garantie).

Onze werkplaats is niet uitgerust om elektrische fietsen te repareren. We repareren ook geen scooters!

Dat klopt, van september tot juni. En dat kost ons veel energie! Op dinsdagavond wordt de werkplaats voornamelijk gerund door vrijwilligers. Op de andere dagen van de week werken we aan andere projecten en daarom kunnen we je niet ontvangen voor je reparaties.

winkel fietsen leicht reverdy belfort 19

bij je fietsenwinkel

EEN AFSPRAAK MAKEN

Tijdens je één uur durende sessie word je begeleid door vrijwilligers, maar zij zijn niet de enigen die erbij betrokken zijn. niet verantwoordelijk reparaties. 

We raden je aan om met een fiets te komen die al een beetje gereinigdAls je dat niet doet, kan het veel tijd in beslag nemen in je één-uur-venster en heb je misschien geen tijd om alle reparaties uit te voeren die je wilt doen. 

Boeken is een verbintenisLaat het ons in geval van annulering zo snel mogelijk weten, zodat we plaats kunnen maken voor andere mensen op de wachtlijst. Je kunt dit direct doen via de e-mail ter bevestiging van je afspraak.

Je kunt ter plaatse betalen contant of per kaart.

Als er iets niet duidelijk is, kunt u ons bellen op 0486 90 62 03. 0486 90 62 03

Het participatief fietsatelier is een project dat wordt uitgevoerd in het kader van het StadsVernieuwingsContract 1 (component sociale cohesie 2019 – 2022) met de steun van Stad Brussel en de gemeente Sint-Jans-Molenbeek, in samenwerking met Cyclo Lokal, Toestand en Centre Communautaire Maritime uit Molenbeek (CCM).

Sinds 2023 wordt het atelier ook ondersteund door Brussel Mobiliteit – Bike for Brussels.

Abonneren op de nieuwsbrief van de workshop

Ontvang eens per maand een overzicht van onze vroegere en toekomstige activiteiten!

We beloven u niet te spammen.

Hier kunt u onze privacybeleid.

Spring naar de inhoud