logo velolaeken

Laken uitstraalt !

Ons doel is om mensen te helpen fietsen te (her)ontdekken, ervan te houden en ze te gebruiken. inwoners van Laken. We bieden een gevarieerd activiteitenprogramma voor alle niveaus, ongeacht je fietsniveau.

Alle VeloLaeken activiteiten zijn gratis. Een ritje maken met de buren, een wandeling maken, je fiets pimpen of repareren, deelnemen aan een training, een elektrische fiets uitproberen, pumptrack proberen: het is allemaal mogelijk, en wij zijn er om je de middelen te geven om het te laten gebeuren!

Dankzij een aantal lokale partnersVeloLaeken biedt een programma voor jong en oud, beginners, sportievelingen en nieuwsgierigen!

SMOOTIE FIETS

Dankzij VéloLaeken heeft MolemBIKE een smootie bike kunnen ontwerpen van een draisienne.
Het bijzondere aan deze koksfiets is dat hij niet alleen mixt, maar ook rolt! Hij is uitgerust met remmen, zodat je hem gemakkelijk kunt verplaatsen. Bekijk hem op VéloLaeken evenementen.

Onze Smootie-fietsen zijn ook te huur voor uw evenementen.

Begeleide wandelingen

VéloLaeken biedt begeleide wandelingen door Laken aan. Een uitstekende manier om de stad te (her)ontdekken met vrienden of familie.

Mechanische werkplaatsen

Doe het zelf" workshops door monteurs of fietsmonteurstrainingen om basisreparaties voor dagelijks gebruik van je fiets te leren. Deze worden meestal in de werkplaats gehouden, maar je kunt ook langskomen!

Fietstraining

Als je wilt leren fietsen of je fietsvaardigheden wilt verbeteren, biedt VéloLaeken cursussen voor alleen dames, Bike Experiences en introductiecursussen voor volwassenen en kinderen in het verkeer.

VeloLaeken is een project van vier fietsverenigingen - Pro wielrennen, Rijd op je toekomst, CyCLO en MolemBIKE- en gesubsidieerd door de Stad Brussel.

Spring naar de inhoud