schoolcontract

CONTRACT DROOTBEEK

Het Drootbeek Schoolcontract richt zich op verschillende scholen in hetzelfde blok in Laken. Dankzij de Stad Brussel, tijdens drie jaar, Samen met Ride Your Future, Cyclo, ProVelo, Interstice en Fietsbieb bieden we een reeks activiteiten aan voor kinderen, ouders en leerkrachten over het onderwerp duurzame mobiliteit, met als doel veranderingen in de manier waarop we reizen te ondersteunen en deel te nemen aan het leven in onze buurten en scholen.

Workshops in CREATIEVE MECHANIEK OF een inleiding in mechanica

In samenwerking met de Basisschool van Zenne en Sint Ursula en L'Interstice vzw, organiseren we creatieve mechaniekworkshops (mobiles, sleutelhangers, enz.) in het Maison Rouge met behulp van gebruikte fietsonderdelen uit ons Tour&Taxis-atelier.

Vlootonderhoud

Om duurzame mobiliteit te bevorderen, moeten we onze transportmiddelen onderhouden, niet alleen om hun levensduur te verlengen, maar ook om ieders veiligheid te garanderen. Daarom is het onze taak om het fietspark van onze partners en begunstigden in het project te onderhouden, via onze mobiele Barak-werkplaats in Fiets of rechtstreeks in de werkplaats van MolemBIKE.

Begeleide wandelingen

Onder leiding van Riet of Benjamin zijn sommige rondleidingen gericht op leerkrachten van partnerscholen en andere op gezinnen in de wijk Drootbeek. Deze educatieve rondleidingen zijn ideaal om de geschiedenis en de evolutie van de wijk te ontdekken.

Spring naar de inhoud